logosjef

Sjef Vliegen

 

Ik fotografeer al vanaf ca 1970 en ben toen begonnen met een Praktica. Ik ben toen ook direct gestart met het ontwikkelen en afdrukken van zwart-wit foto’s. Hoewel ik ook een externe belichtingsmeter gebruikte, waren de ontwikkelde negatieven van zwaar onderbelicht tot zwaar overbelicht. Bij het afdrukken was het steeds noodzakelijk om een proefstrookje te maken. Hierna ben ik overgestapt op Pentax (en nog later op een Pentax ME) met ingebouwde belichtingsmeters. Deze toestellen gaven veel betere belichtingen van de negatieven. Het afdrukken van zwart-wit op papier werd hierdoor gemakkelijker en veel sneller.
In deze periode is de fotografische hardware ook uitgebreid met de aanschaf van een groothoek- en een telelens. Bij de “software” werd gebruik gemaakt van kleurenfilms van Agfa, Kodak en Fuji, elk met hun eigen specifieke kleuren, en dia’s. Dia’s heb ik gedurende een korte tijd afgedrukt. Door het matige resultaat en te weinig tijd door de opgroeiende kinderen ben ik hiermee gestopt. In deze tijd, 1980, ben ik korte tijd lid geweest van de fotokring.
Vanaf 2004 ben ik digitaal gaan fotograferen met een Nikon, in 2010 met de Canon 500D en vanaf 2014 met de Canon 6D. In januari 2014 ben ik ook (samen met mijn vrouw Mia) in België bij CVO13 cursussen digitale fotografie gaan volgen. Bij deze cursussen ben ik veel techniek van het eigen toestel gaan gebruiken, veel geleerd met het fotograferen in bijzondere omstandigheden, en mijn eigen creativiteit gaan ontwikkelen. Één half jaar cursus bestond voor een groot deel uit het archiveren en ontwikkelen via Lightroom. Naast deze cursussen wilde ik ook nog via een fotogroep ideeën uitwisselen en geactiveerd worden in mijn creativiteit. De eerste avonden als aspirant lid heb ik als boeiend ervaren. In september 2017 ben ik lid geworden.

 

 

Klik op een foto voor vergroting/diashow
Portfolio Sjef Vliegen
Portfolio Sjef Vliegen
Portfolio Sjef Vliegen
Portfolio Sjef Vliegen
Portfolio Sjef Vliegen
Portfolio Sjef Vliegen
Portfolio Sjef Vliegen
Portfolio Sjef Vliegen