logo


monique

Monique Degenaar

 

Mijn naam Monique Degenaar, ik ben geboren 1954 te Rotterdam, ben getrouwd, moeder van 2 geweldige zonen, en oma van 5 allerliefste kleinkinderen.
Van kinds af aan heb ik al een grote interesse in de fotografie. Meestal werden in de vakanties en verjaardagen foto’s gemaakt door mijn vader en vroeg ik hem om af en toe een foto te mogen maken en dat mocht bij hoge uitzondering want dat was in die tijd een kostbare zaak.
Mijn eerste camera was een kleine compacte Practica, met rolletjes. En zo volgden later nog meerdere camera’s, o.a.Canon Eos 50 D. enz.
Nadat mijn kinderen uit huis gingen ben ik meteen aan de fotovakschool te Apeldoorn een opleiding gaan volgen op de zaterdagen, en daaropvolgend heb ik de 4- jarige Hogere Graad Fotografie opleiding aan de Fotoacademie te Hasselt gedaan, met behaald diploma. Dat was nog een analoge opleiding, alles in de doka. In die tijd ontstond net de digitale
fotografie maar op de academie was dat not done!! Na deze opleiding heb ik mij de digitale fotografie zelf eigen gemaakt, door veel te lezen en te oefenen. En ben overgestapt op de digitale full frame camera Canon 5 d mark2 en later de mark3. Ook cursussen photoshop en lightroom gedaan,om de foto’s op zgn.(analoge manier) in de pc te kunnen bewerken.
Naast mijn werk in het ziekenhuis opende ik een fotostudio in Puth om daar reportages, portretten, pasfoto’s e.d. te maken.Toch gaf dit mij niet voldoende kans en uitdaging om hierin mijn eigen creativiteit te leggen. Mensen willen toch vaak op een bepaalde manier gefotografeerd worden. Na een vijftal jaar ben ik hiermee gestopt .Nu heb ik aan huis nog een
kleine studio, en ben lid geworden van Fotokring Geleen.
Ik hou heel veel van zwart wit fotografie, de dramatiek erin te leggen,soms met gebruik van een filter in photoshop, maar niet te zwaar. Ik heb diverse lenzen, maar gebruik toch vaak dezelfde lens, voor mij nu de uitdaging om met de andere lenzen aan de slag te gaan. Nu ben ik aan het sparen voor een spiegelloze camera, niet te groot, voor straatfotografie.
Wat mij inspireert zijn mensen, hun doelen, gedachten, en gevoelens, hun omgeving. Maar ook de natuur, architectuur, abstracte fotografie, probeer ik hierbij te combineren.
Met de idee├źn, lezingen, het bekijken en bespreken van de foto’s die gemaakt worden bij fotokring Geleen, is het fijn en leerzaam om dit zo met zijn allen te kunnen doen en met elkaar te kunnen delen.

Klik op een foto voor vergroting/diashow
Portfolio Monique Degenaart Portfolio Monique Degenaar
Portfolio Monique Degenaar
Portfolio Monique Degenaar
Portfolio Monique Degenaar Portfolio Monique Degenaar
Portfolio Monique Degenaar
Portfolio Monique Degenaar