logo


foto

Jacq van Eldert

 

Mijn naam is Jacq van Eldert, sinds 1979 ben ik lid van Fotokring Geleen. Tussen 1983 en 1985 alsmede van 1992 tot 2012 ben ik secretaris van de club geweest.

Fotograferen doe ik al vanaf mijn middelbare school periode. In het begin fotografeerde ik met een Praktica, daarna had ik een oude, eenvoudige Canon AE1, momenteel fotografeer ik digitaal met een Canon EOS 400D, maar pakt toch nog regelmatig het analoge toestel om nog met dia’s aan de gang te gaan. Ik heb naast de lenzen voor het digitale systeem , 17 – 35 mm, 18 – 55 mm , 28 – 80 mm, 80 – 200 mm, de beschikking over een aantal analoge lenzen , zoals een 400 mm, 200 mm telelens, een 35 mm groothoek en een standaard 50 mm  lens, welke ik met een tussenring voor digitaal kan gebruiken. In vijfennegentig procent van de foto’s gebruik ik de standaardlens (analoog) of 18 -55 mm ( digitaal) – uit gemakzucht.

In eerste instantie waren het voornamelijk familie- en vakantiekiekjes, maar door de jaren heen ben ik me steeds meer gaan toeleggen op landschapsfotografie in de breedste zin van het woord, tijdens diverse wandel en fiets excursies in het Belgische en Nederlandse Limburg,  ga ik graag naar verre oorden om andere landschappen vast te leggen. Heb ik in het begin nog gestoeid met zwart-wit fotografie – waarbij ik zelf de films ontwikkelde en de foto’s afdrukte – daarna heb ik me vooral toegelegd op dia’s. Nu fotografeer ik digitaal in RAW ,welke beelden ik vervolgens met Photoshop elements 8 en/of 12 bewerk. Regelmatig bewerk ik de foto’s zodanig dat er een vervreemding van het werkelijke landschap optreedt.

Om mezelf te verbeteren en foto-ervaringen uit te wisselen met anderen, ben ik lid geworden van Fotokring Geleen. De sfeer op de club is perfect, hoewel ik fototechnisch gezien wel wat meer uitdaging zou willen, maar ik moet eerlijk bekennen, dat ik er zelf ook niet hard aan trek. Om de stap hoger te kunnen maken en los te komen van de middelmaat, ben ik lid geworden van Art Delicious.

Maar er zijn meer dingen in het leven dan alleen fotografie…
Klik op een foto voor vergroting/diashow
Portfolio Jacq van Eldert
Portfolio Jacq van Eldert
Portfolio Jacq van Eldert
Portfolio Jacq van Eldert
Portfolio Jacq van Eldert
Portfolio Jacq van Eldert
Portfolio Jacq van Eldert
Portfolio Peter Schijven