logofrans

Frans Schiffelers

 

Ik ben Frans Schiffelers (1952), 67 jaar jong en getrouwd met Wilma.
Fotograferen en experimenteren deed ik vooral tijdens mijn jeugd. En in die tijd natuurlijk ook veel dia's gemaakt.  Door mijn werk, projecten het vele reizen, kwam er weinig meer terecht van mijn hobby's. Lange tijd fotografeerde ik voornamelijk tijdens vakanties, met familiebijeenkomsten en tijdens wandelingen.
Het meeste plezier heb ik gehad aan mijn Rollei B35, Olympus OM-2, beide analoog. Vanaf het begin van het digitale fotografie heb ik veel met compact camera’s gewerkt, maar daarna met de Canon 350D de overgestapt naar de spiegelreflex gemaakt.

Nu ik inmiddels gepensioneerd ben heb ik weer volop tijd voor mijn hobby. In september 2018 ben ik begonnen als student Fotokunst aan de Gemeentelijke Kunstacademie Maasmechelen. Hier hoop ik weer voldoende inspiratie te vinden voor het meer creatievere werk en ontwikkeling van mijn stijl. Mijn huidige foto’s maak ik met de ff DLSR Canon 6D Mark ii, de compact zoeker Sony RX100M6, maar schaam me er niet voor om ook de camera op mijn mobiel te gebruiken als de situatie zich voordoet.

Als lid van de Fotokring Geleen krijg ik gevoel voor hoe de andere leden van de fotokring mijn werk zien/beoordelen, kan ik ook hun werk bekijken en kunnen we tijdens de fotobesprekingen van gedachte wisselen over kwaliteit  en eventuele verbeterpunten. Gezelligheid en sociale contacten spelen natuurlijk ook een belangrijke rol.

Ik zoek nog steeds naar mijn eigen stijl en zie dat ik redelijk veel straatfoto’s maak en foto’s in de natuur. Maar of dat mijn eigen stijl zal worden blijft voorlopig nog de vraag.
Ik ga, nu ik tijd heb, graag naar exposities van de bekende meesters (m/v) en musea. Ook het werk van jonge, nieuwe fotografen (m/v) heeft mijn aandacht. Fotografie blijft boeien.

 

Klik op een foto voor vergroting/diashow
Portfolio Frans Schiffelers
Portfolio Frans Schiffelers
Portfolio Frans Schiffelers Portfolio Frans Schiffelers
Portfolio Frans Schiffelers
Portfolio Frans Schiffelers
Portfolio Frans Schiffelers
Portfolio Frans Schiffelers