logo


foto

Wim Janse

  Geboren in 1961. Met de fotografie gestart omstreeks 1978. Toen ook de eerst schreden gezet richting zwart-wit, dat was toen nog te doen een zwart-wit doka. Nog steeds heb ik de neiging een filmpje te kopen. Ik ben lid geweest van een tweetal fotoclubs en na een hele tijd de hobby op een laag pitje te hebben gezet omdat er gezinsuitbreiding was geweest omstreeks 2005 lid geworden van de Fotokring Geleen.

Het digitale tijdperk was ondertussen aangetreden. Nu fotografeer ik met een Pentax K-10 en bewerk de foto’s na met RawTherapee en Gimp beiden draaiend onder Ubuntu.
Digitaal zijn er erg veel mogelijkheden maar veel heb ik nog niet ontdekt. Digitaal sta ik nog wat in de vroege jeugdjaren om het zo uit te drukken.

De fotografie moet ook wedijveren met andere hobbies zoals fietsen en wandelen waarbij de voorbereiding voor en het lopen van de 4-daagse een jaarlijks hoogtepunt zijn geworden.

Fotografen die ik zeer bewonder zijn o.a. Ansel Adams, E. Weston, E. Haas, C. Beaton, F. Lanting, P. Huf, S. Haskins en J. Sieff.
Waarbij Adams nog steeds het meest tot de verbeelding spreekt, technisch zo beperkt in zijn tijd en zo weinig foto’s kunnen maken en dan zoveel schitterende foto’s gemaakt hebben...

Klik op een foto voor vergroting/diashow
Portfolio Willem Janse Portfolio Willem Janse Portfolio Willem Janse Portfolio Willem Janse
Portfolio Willem Janse Portfolio Willem Janse Portfolio Willem Janse Portfolio Willem Janse