logo


ton

Ton Nolles

http://www.tonnolles.nl

 

 Fotograferen doe ik al vanaf mijn jeugd. Begonnen met een rolfilm camera, later met een kleinbeeld spiegelreflex, het digitale tijdperk in.
 
Ook het zelf ontwikkelen en afdrukken/vergroten heb ik lange tijd zelf gedaan, zowel in kleur als in zwart/wit. Eerst met een zelfbouw vergroter en later met een Kaiser kleurenvergroter. Door ruimte-, maar ook tijdgebrek kon dit op een gegeven moment niet meer.
           
Tussen het beginnen met fotograferen en nu heeft mijn fotografie toch wel regelmatig stil gelegen en heb ik dit pas weer goed opgepakt toen de digitale fotografie uit de kinderschoenen kwam, zo rond 2004.
 
Alhoewel mijn laatste analoge spiegelreflex een Olympus was, fotografeer ik nu digitaal met een Canon en zoals ik vroeger het werken in de donkere kamer leuk en uitdagend vond, vind ik ook nu de nabewerking van de opnames op de computer weer een leuk en uitdagend tijdverdrijf. Daarbij maak ik  gebruik van de programma’s Adobe Lightroom CC en Adobe Photoshop CC via het Adobe Creative Cloud lidmaatschap.

Bij het fotograferen gaat mijn belangstelling uit naar een breed scala aan onderwerpen. Landschappen, oude gebouwen en hun interieur, dieren etc., niet alleen in kleur, maar ook zwart/wit blijf ik mooi vinden.

Ook in de fotografie kun je veel leren van anderen, door bijvoorbeeld fotoboeken en websites te bekijken, maar daarnaast ook door directe contacten met andere fotografen. Daarom heb ik mij, na mijn pensionering eind 2009, aangesloten bij de Fotokring Geleen. Op deze manier kun je je ervaringen delen met andere hobbyfotografen en elkaars foto’s in een leuke sfeer bespreken. Ook de onderlinge wedstrijd dwingt je kritisch naar je eigen werk te kijken.
De foto excursies, eens per maand met een aantal andere fotografen, zijn tevens erg gezellig maar ook leerzaam.

Wil je, naast mijn fotoalbum op deze website, meer van mijn werk zien, kijk dan ook eens op mijn website: http://www.tonnolles.nl.

                            

 

 

Klik op een foto voor vergroting/diashow
Portfolio Ton Nolles Portfolio Ton Nolles Portfolio Ton Nolles Portfolio Ton Nolles
Portfolio Ton Nolles Portfolio Ton Nolles Portfolio Ton Nolles
Portfolio Ton Nolles