logo


renem

Rene Mevissen

 

Ik ben rond 1980 voor de eerste keer ‘serieus’ gaan fotograferen. In die tijd kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera zijnde de veelzijdige Minolta X700.  Al snel ging ik mij destijds  verdiepen in de technische aspecten van voornoemde camera en fotografie in het algemeen. In dit proces stond ik ook stil bij vragen zoals ‘wat zie ik?’, ‘wat wil ik ‘uitbeelden’?’, ‘hoe kan ik dat het beste fotograferen?’, maar ook ‘wat is realiteit?’, enzovoorts.  Al met al bewustwording van zowel de fototechnische kanten alsook van mezelf in relatie tot mijn omgeving en hetgeen ik wilde fotograferen / uitbeelden.
Bijna gelijktijdig  ben ik toen een  eerste (breed opgezette) basiscursus ‘Fotografie’ gaan volgen. Veel later volgden nog enkele cursussen voor zowel ‘Multi media operator’ en module 1 van Photoshop Cs6.
Tussentijds ben ik tevens nog de ‘Donkere kamer’ in gegaan om zwart-wit foto’s te ontwikkelen.
In de negentiger jaren is mijn fotograferen echter in het slop geraakt totdat ik rond 2007 weer meer behoefte kreeg om hetgeen ik waarnam fotografisch vast te leggen.  Zodoende heb ik vervolgens ook mijn eerste spiegelreflexcamera (ja ja,.. uiteraard een …’Canon’) gekocht.
De reden om mij bij de Fotokring aan te sluiten is dat ik door andermans kennis, ervaringen, vragen en gefundeerde opbouwende kritiek, tot verdere  ontwikkeling hoop te komen.

Tot ziens
Klik op een foto voor vergroting/diashow
Portfolio Rene Mevissen
Portfolio Rene Mevissen
Portfolio Rene Mevissen
Portfolio Rene Mevissen
Portfolio Rene Mevissen Portfolio Rene Mevissen Portfolio Rene Mevissen Portfolio Rene Mevissen