logo


pietdw1

Piet de Wit

 

Begin jaren zeventig raakte ik ge├»nteresseerd in fotografie. Het was het analoge en zwart-witte tijdperk. Mijn eerste spiegelreflexcamera die ik kocht, was een Petri TTL. Korte tijd later ging ik zelf afdrukken, niet gehinderd door enige vorm van kennis, Het resultaat was dan ook dat in mijn afgedrukte foto’s weinig zwart-wit te ontdekken was. Ze waren allemaal veel te grijs. Dus besloot ik eerst de basiskennis van fotografie eigen te maken bij de Fotoclub in Venray, waar ik een fotografiecursus volgde. Daarna heb ik jarenlang met veel plezier met de Petri gefotografeerd. Ik had mijn Petri altijd bij de hand en fotografeerde alles wat los en vast zat. Ik heb voor deze camera dan ook nog altijd een mooi plekje gereserveerd.
In 1981 kwam ik het bezit van de Minolta X700. Een prachtige automatische camera.
Ik ben vooral geïnteresseerd geweest in portret en landschaps-fotografie. De laatste tijd ben ik ook wel bezig geweest met Urban fotografie.
In de jaren negentig raakte de fotografie op de achtergrond. 
Tot ik in 2001 een digitale compact camera kocht, waarmee ik in de A-stand weer prachtige opnames gemaakt heb.
In 2010 heb ik in Eisden (B) drie Modules Intensieve Digitale Fotografie gevolgd en thans volg ik de opleiding Fotokunst aan de Kunstacademie te Maasmechelen en de Opleiding Photoshop CS6 aan het Helix te Maasmechelen.

Klik op een foto voor vergroting/diashow
Portfolio Piet de Wit Portfolio Piet de Wit Portfolio Piet de Wit Portfolio Piet de Wit
Portfolio Piet de Wit Portfolio Piet de Wit Portfolio Piet de Wit Portfolio Piet de Wit