logo


profielfoto pierre

Pierre Albert

  Mijn naam is Pierre Albert. Ik woon in Sittard, samen met mijn vrouw Ann, ook lid van de fotoclub. In mijn dagelijks leven ben ik directeur van een basisschool in Sittard. Mijn hobby’s zijn naast hardlopen, tuinieren (met name oosterse tuinen en bonsai), natuurlijk ook fotograferen. Fotografie heeft me altijd geboeid. In mijn jeugdjaren kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera, een Praktica.

Door drukke werkzaamheden en andere zaken is het fotograferen een tijd minder geworden. Met de komst van de digitale fotografie heb ik mijn hobby weer opgepakt. Ik heb voor de keuze gestaan: ga ik cursussen volgen of word ik lid van een fotoclub, om op die manier nog veel te leren. Belangrijk voor mij was om niet weer een avond thuis weg te zijn, maar om samen met mijn vrouw een gezamenlijke hobby op te pakken. Samen hebben we ervoor gekozen om lid te worden van Fotokring Geleen.

De ongedwongen sfeer, de contacten met anderen, de gezamenlijke activiteiten en het bespreken van elkaars werk spreken ons aan en zijn leerzaam. De mogelijkheden van de digitale fotografie zijn geweldig. Je kunt onbeperkt experimenteren en oefenen. Ook de beelden bewerken op je PC is een interessante bezigheid. Op dit moment fotografeer ik met een digitale spiegelreflexcamera: De Nikon D90.

Bij het fotograferen heb ik nog geen echte voorkeur ontwikkeld. Het fotograferen van mensen, macro’s, natuur en sinds kort infrarood foto’s,vind ik erg boeiend. Op internet kun je leren hoe je goede foto’s kunt maken door op websites van fotografen naar veel foto’s te kijken en er over te lezen in tijdschriften en boeken; maar het meeste leer je in contact met mensen die dezelfde hobby hebben, zoals bij Fotokring Geleen.

Klik op een foto voor vergroting/diashow
Portfolio Pierre Albert Portfolio Pierre Albert Portfolio Pierre Albert
Portfolio Pierre Albert
Portfolio Pierre Albert
Portfolio Pierre Albert Portfolio Pierre Albert
Portfolio Pierre Albert