logo


jan

Jan Peters

 

Jarenlang fotografeerde ik uitsluitend tijdens familiefeestjes, verjaardagen en vakanties. Foto’s maken betekende voor mij toen met de camera in de automatische stand ‘mikken en klikken’. De ontwikkelde opnames kregen een plekje in een album of werden samen met de negatieven in de enveloppe van de ontwikkelcentrale bewaard.
Toen de eerste digitale compact camera’s op de markt kwamen, maakte ik meteen de overstap. De foto’s werden door mij bewerkt met de software van de fotoboekproducent en opgenomen in gedrukte fotoboeken en reisverslagen. Vrij snel werd mij duidelijk, dat je van een slechte foto geen goede foto kunt maken en dus miste ik wel eens een belangrijk of leuk moment voor mijn verslag.
Eind 2016 ben ik gestart met de opleiding digitale fotografie aan het CVO de Helix in Maasmechelen. In de diverse modules ontwikkelde ik uitgebreide kennis en vaardigheden m.b.t. allerlei technieken en stijlen in de fotografie. Ik heb echter nog geen voorkeur voor een specifieke vorm van fotografie gekregen en beleef dan ook evenveel plezier aan het maken van portretten, landschappen als aan architectuur-, urbex- en straatfotografie.
Om de kwaliteit van mijn werk te verbeteren en de creativiteit te stimuleren heb ik aansluiting gezocht bij de Fotokring Geleen. Tijdens de tweewekelijkse bijeenkomsten deel ik ervaringen met andere leden, bekijk foto’s, vind inspiratie en neem deel aan de fotobesprekingen. Deelnemen aan onderlinge wedstrijden en de individuele wedstrijden van de Fotobond is daarbij een extra stimulans om mijn eigen werk kritisch te bekijken. 

Klik op een foto voor vergroting/diashow
Portfolio Jan Peters Portfolio Jan Peters Portfolio Jan Peters Portfolio Jan Peters
Portfolio Jan Peters
Portfolio Jan Peters
Portfolio Jan Peters
Portfolio Jan Peters