logofon

Fon van de Riet

 

Mijn naam is Fon van de Riet. Ik woon in Geleen en was in mijn werkzame periode als docent fysiotherapie verbonden aan de Hogeschool Zuyd.
In de jaren 70 was ik lid van fotokring Geleen. Toen in het analoog tijdperk, met eigen Doka en alles erop en eraan. In 35 mm. en 6x6 formaat. Een mooie tijd.
De fotohobby raakt echter door studie, gezin en andere hobby’s op de achtergrond. De spiegelreflexen verdwijnen naar zolder. Het digitale tijdperk is inmiddels begonnen en de eerste Canon Ixus Delphi wordt aangeschaft. Leuk speelgoed met een heus digitaal scherm zo groot als een postzegel. Maar het daagt niet echt uit. Via een tweede Ixus en een Lumix DMC-TZ25 toch uiteindelijk een tweedehands Nikon D7000 aangeschaft. Mijn oude Nikon lenzen kan ik, zij het met veel beperkingen, weer gebruiken. Het is wel wennen aan de overmaat aan knopjes en verborgen menustructuren. Idem aan Photoshop dat nu als Doka dienst doet.
Het PCVO en Qrios in Belgiƫ brengen voor mij licht in de duisternis. Op dit moment volg ik nog steeds de inspirerende lesbijeenkomsten van Evan Iatrakis.
Inmiddels bezit ik een Nikon D500 met aangepast glaswerk en ben naast mijn hernieuwd lidmaatschap van de Fotokring Geleen nog lid van de Beeldgroep Alternatief in Genk.
Ik ga er van uit dat het samen bezig zijn met onze hobby fotografie, ons allen verder zal brengen qua techniek , inspiratie en visie. Ik kijk er naar uit!

 

Klik op een foto voor vergroting/diashow
Portfolio Fon van de Riet Portfolio Fon van de Riet
Portfolio Fon van de Riet
Portfolio Fon van de Riet
Portfolio Fon van de Riet
Portfolio Fon van de Riet
Portfolio Fon van de Riet
Portfolio Fon van de Riet