logofoto

Arie de Heus

  Mijn naam is Arie de Heus en mijn interesse voor de fotografie stamt uit de jaren ’70.

Mijn eerste spiegelreflex was de Olympus OM-10 met een 50mm en 135mm lens.
Er werden indertijd voornamelijk dia’s gemaakt, welke inhoudelijk periodiek werden besproken met een vriend die veel ervaring, kennis en inzicht had in de fotografie.
In de jaren ’90 ben ik overgestapt naar de Nikon F50 (analoog) met een 18-135mm lens.

De overgang van analoog naar digitaal was in 2003.
Op basis van diverse goede cameratesten heb ik toen de Nikon Coolpix 8700 aangeschaft. Deze hybride camera met een sensor van 8,3 miljoen pixels, uitstekende lichtsterke (2,8) 35-280 mm zoomlens en uitklapbare en kantelbare monitor, had zelfs meer mogelijkheden dan mijn oude spiegelreflex. Ik heb hier vele mooie en goede foto’s mee gemaakt.
Ondanks de uitstekende resultaten van deze camera ben ik na een aantal jaren toch weer overgestapt naar een spiegelreflexcamera met verwisselbare lenzen. Het werken met een spiegelreflex geeft mij toch meer voldoening bij het fotograferen.

Mijn huidige camera is de Nikon D80 met de bijpassende lenzen Nikon 50mm, Nikon 105mm micro, Nikon 18-200mm en Tokina 11-16mm.
Qua onderwerpen gaat mijn voorkeur uit naar macro- en natuurfotografie, maar ook andere zaken zoals mensen, architectuur e.d. fotografeer ik met veel interesse.
Voor de nabewerking van mijn foto’s maak ik gebruik van Paint Shop Pro X4 Ultimate.

Sinds begin 2009 ben ik lid van de Fotokring Geleen. Dit stelt mij in staat om periodiek mijn werk te tonen aan de overige leden en met hen van gedachten te wisselen over alle aspecten van de fotografie.
Het zien van de fotoresultaten van anderen werkt stimulerend. Het is mooi en boeiend om te zien hoe anderen bepaalde zaken benaderen en fotografisch vastleggen.

Om een perfecte foto te maken is een goede camera alleen niet voldoende. Zaken als beheersing van de cameratechniek, de basisprincipes van de fotografie, een goede compositie, de kunst en inzicht om een bepaald onderwerp op een persoonlijke en unieke wijze zodanig vast te leggen, dat een boeiend en interessant eindresultaat ontstaat, spelen een belangrijke rol. Daarnaast speelt in dit digitale tijdperk een softwarematige nabewerking ook een steeds grotere rol van betekenis.

In de Fotokring Geleen komen laatst genoemde aspecten steeds aan de orde, waardoor deze fotoclub voor mij zeer aantrekkelijk is.
Klik op een foto voor vergroting/diashow
Portfolio Arie de Heus Portfolio Arie de Heus Portfolio Arie de Heus Portfolio Arie de Heus
Portfolio Arie de Heus Portfolio Arie de Heus Portfolio Arie de Heus Portfolio Arie de Heus